Hoppa till innehåll

Kiss och Scott Kelby!

1999 så var jag på en Kiss konsert på Scandinavium i Göteborg Psycho Circus turnén, och en dröm införlivades som jag har haft sedan jag i 13 års åldern gick runt och sålde kvällsposten  till de Karlskronitiska innevånarna. Fantastiska första sidor med gruppen berättade om succé efter succé spelning. Ohh, den som ändå….  20 år senare var det dags och wow! den som sett Kiss live vet vad jag menar. Vecka efter kompletterade jag upp min Kiss samling med 27 skivor från Ginza, tror jag hade en eller två sedan tidigare nu var samlingen komplett.

Nu ligger det en hel hög Scott Kelbyböcker på mitt skrivbord och jag suger in dom med samma glöd och passion som mina Kiss plattor och en favorit när jag jobbar med bilder är The Elder, en platta som fansen ratade en gång men som är väldigt sofistikerad och nydanande för sin tid.

De böcker jag valde är,  Digital Fotografi 2, Adobe Photoshop CS4 och Lightroom 3, helt suveräna böcker,  som jag gärna kombinerar med mera djupgående böcker, ungefär som jag använde Lars Kjellbergs Avancerad Mörkrumsteknik och Pär Lundqvists böcker kombinerade med Ansels Adams Trilogi The Kamera, The Negative, The Print en gång i tiden.

Men man får inte glömma att titta på bilder mellan varven och låta sig inspireras och flyta iväg.

Josef Koudelka, Sebastiao Salgado, Robert Frank, Eugene Smith, Edwin Smith, Tore Jonsson, Anders Petersen osv. osv.

Amg! i love this!

Dan 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Arkiv

Fragile…

%d bloggare gillar detta: