Hoppa till innehåll

Inte bara bilder

Är fina att titta på, jag snubblade över denna Faksimil, världens allra första som jag tycker är otroligt vacker, ett konstverk!

Jag tycker att det är viktigt att hitta inspiration i allt som finns omkring en i vardagen, på så sätt springer man alltid på intressanta saker vilka till slut kan utvecklas till spännande fotografier eller hela berättelser. En enkel till Tahiti av Jens S Jensen är en sådan berättelse som säkert är resultatet av en önskan att berätta om något som känns angeläget och orsakade en del vånda över om han skulle våga berätta om saker som ligger en så nära, som är så personliga.

Berättelsen är för mig en av de sorgligaste och vackraste jag har stött på så här långt i mitt liv, förmodligen för att den påminner mig om mitt eget öde i stora stycken. Om livets obeveklighet och kyla, det stora tåget som rullar ifrån dig eller rullar över dig om du inte ser upp.  Fotografen och Hassebladspris mottagaren Robert Frank har också en sådan tung del i sitt liv att leva med.

Påsken gör mig alltid mellankolisk, 1989, när jag var runt 24 år gammal fick jag bo ensam i min moster Ingrids hus vid Blekinge kusten. Jag hade precis börjat ställa mig själv de stora frågorna och fick en slags uppenbarelse just denna helgen då jag gick längs strandkanten och letade vackra träbitar som jag skulle fotografera av när jag återvände till Gamleby Fotoskola efter helgen. Drivveden som jag hittade blev till ett kors och en bild där jag avsåg att ha med den judiska stjärnan men det blev fel, den blev bara femuddig, min fru tyckte att jag skulle lägga till en udd men bilden är så här med sina fel och brister, precis som med allt annat här i livet.

Fem i tolv bilden tog jag under dramatiska former utanför OKG i Oskarshamn till sist blev vi bortkörda av vakterna.

Sen har vi morfar, en bild som jag hittade då jag letade efter bilder, och till sist en del roliga på undertecknad!

Hej o hå, det är roligt med påsk!

Arkiv

Fragile…

%d bloggare gillar detta: