En vanlig småputtrig söndag

Den här jäkla sommartidsgrejen har gjort mig lite upp o nervänd tror jag. Ringer o ”terrar” folk halv nio på väg o tanka bilen. Tänker liksom inte på att en del är inte uppe så tidigt som jag alla dagar. Nåja. En bytt lampa och lite påfylld bensin senare beger jag mig ut på min söndagspromenad.  Det finns ett ställe jag passerar och måste passera där det står en gapig tax. Den börjar gapa när jag är 250 meter bort och fortsätter hela vägen tills jag inte hör den längre.

Och nej, jag skulle aldrig kasta en sten på en hund, (bazookas ska funka bättre)

Roffe och Sammy

Ibland möter jag Roffe ute med hunden Sammy.  Emellanåt  byter vi ett par ord där jag får lära mig om bygden i lagom stora proportioner och jag inbillar mig att om några är jag fullt utbildad.

rolle2
Roffe och hunden Sammy

Det finns få saker som tråkar ut mig mera än folk som pratar om vem som bodde i vilket hus under vilket årtioende och hur det var byggt eller vilken färg det hade från början. Det är roligare att höra Roffe berätta om motionsloppen de hade här under den perioden bygemenskapen fanns, och att det fanns luffare vilka strövade runt här när han var barn eller som när de cyklade ikapp med den ambulerande knivsliparen som dök upp på sin moped en gång i tiden.

rolle
Roffe
%d bloggare gillar detta: