Märkliga dagar

Jag försökte hälsa två gånger på vaktmästaren där jag stod på gräsplanen och fotograferade fotbollslag. Försökte få honom att stanna till på ett artigt sätt där han åkte förbi på sin gräsklippare men han undvek mig och såg nästan hånfull ut båda gångerna.

Jag höll ett öga på bommen när jag hade tid – tänkte vissla ifall jag såg honom gå dit o låsa den men jag missade tillfället och när jag var klar för kvällen – ja, efter en 14 timmars arbetsdag var bommfan låst och jag visste inte hur jag skulle komma ut.

-Du kommer ut därborta om du följer cykelvägen, fick jag veta. Den här kvällen irrade jag runt på cykelvägarna i Vårby i säkert 20 min innan jag hittade ut. Helt torr i munnen, trött o sliten nuddade mina bildäck laglig asfalt och jag önskade att jag slitit av den hånleende vaktmästaren från sin gräsklippare och berättat ett och annat för honom vad jag anser om illvilliga oförstående människor. Ibland önskar jag att jag hade ett annat arbete – sitta och spela vackra toner för en matfryntlig publik – alla välvilligt applåderande min fingerfärdighet dästa av vin och god mat.

gitarrist

 

%d bloggare gillar detta: