Stanna annars kastar jag tofflan..

Man kom hem från skolan, slängde gympapåsen – mödosamt tillverkad i syslöjden innehållande sockiplast och duschmössa och en gammal handduk. Skyndade sig ut för att spela fotboll på skolgården. Dyra fotbollsskor var inte att tänka på man spelade i trätofflorna och kläderna man hade på kroppen.

Det fanns de som hade dyra fotbollsdojor åtminstone med den tidens mått mätt – de spelarna var mycket snabbare i vändningarna. I pausen drack man gatorade som var en helt ny spännande dryck då. Man kollade hänfört på när de visade att man kunde skruva av och på andra dobbar – såna dojor ville man ha. Nu var vilan över och vi satte igång att spela mot ett mål igen, en kille med fina dojor rundande mig precis så där retfullt och sprang mot mål – jag var frustrerad, visste inte vad jag skulle göra – jagade, var nära rygg nu, då skrek jag stanna annars kastar jag tofflan, han stannade till så pass länge att jag kunde sno bollen och göra mål.

Bilderna här ovanför är från en gammal skolgård i Skeppsta och på Hanna Nyström och en av hennes tavlor som nu hänger på ”Lagårn i Ullsta”

Jag gillar hennes bilder och Hanna är trevlig – åker gärna till lagårn för att titta på vad  dom har ibland,  och den ligger fint placerad, det finns mycket att titta på och att uppleva när man väl är där.

%d bloggare gillar detta: