Den bäste i rummet..

Det låter jobbigt tycker jag- det här med att ständigt jaga vem som är bäst i rummet. Gina Durawi, berättade om sin nya bok ”framtiden ligger under mammas fötter” i nåt program på P1 på min väg hem från Sundsvall igår. Hon berättade om sin svaghet för att betrakta hur människor interagerar med varandra i olika rum – en grej som vi båda gillar.

Jag satt i hotellrestaurangen och tänkte äta lite – framför mig satt ett sällskap som deltog i nån konferens, det verkade som om det var bespisningspersonal från skolorna i området för de pratade om yrke ganska högljutt.

Närmast mig sitter en ”redig” kvinna som verkade ha skinn på näsan och jag skulle definitivt inte vilja ha något otalt med henne. Maten kom in och den var kall – fläskfilé och potatisgratäng och att döma av sällskapets besvikelse och muttranden om att sånt här serveras inte till proffs så förväntade jag mig en stor scen inom loppet av två minuter.

Jag trodde att den ”rediga” kvinnan skulle höja rösten och säga ifrån och hon försökte få medhåll och stöd av de övriga i sällskapet under sin kraftansamling. Men icke, de andra muttrade något om att vinet var i alla fall gott – sordin la sig och alla åt snällt maten och drack lite mera vin.

Själv fick jag inte beställa mat förrän efter kl sju på grund av att sällskapet var där och jag insåg ganska snabbt att Good Morning hotell i Sundsvall är ett skithotell med ohjälpsam personal som svarade snorkigt på frågor och hade av ren lathet skaffat sig konstiga regler som passar dom själva bäst.

%d bloggare gillar detta: