Jag måste i mina bilder ta personlig ställning.

On Verra Bien är en bok om Christer Strömholms arbete och filosofi.

  1. Ansvar – att personligen ansvara för sanningen i bilden.
  2. Insikt – ett flertal erfarenheter som växer samman till nya slutsatser.
  3. Närvaro – att vara närvarande med mina känslor, mina erfarenheter och min fantasi. Dessa tre begrepp sammanfattar jag med orden att utsätta sig. Dessutom skadar det inte med intuition, nyfikenhet och envishet. Plus! att ge sig själv lite tid, så mycket tid som möjligt.

Det är en självklarhet på något sätt och den här boken kom efter Christers död 2002, utgiven av hans son och två andra medarbetare. Jag nämner inte deras namn nu för det är insikten som känns viktig, insikten som står här ovanför liksom beskriven i tre steg, men det är helt klart tre steg som tar många år att ta.

%d bloggare gillar detta: