Jag måste i mina bilder ta personlig ställning.

On Verra Bien är en bok om Christer Strömholms arbete och filosofi.

  1. Ansvar – att personligen ansvara för sanningen i bilden.
  2. Insikt – ett flertal erfarenheter som växer samman till nya slutsatser.
  3. Närvaro – att vara närvarande med mina känslor, mina erfarenheter och min fantasi. Dessa tre begrepp sammanfattar jag med orden att utsätta sig. Dessutom skadar det inte med intuition, nyfikenhet och envishet. Plus! att ge sig själv lite tid, så mycket tid som möjligt.

Det är en självklarhet på något sätt och den här boken kom efter Christers död 2002, utgiven av hans son och två andra medarbetare. Jag nämner inte deras namn nu för det är insikten som känns viktig, insikten som står här ovanför liksom beskriven i tre steg, men det är helt klart tre steg som tar många år att ta.

Kategorier:Fotografi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.