Filosofiska grubblerier.

En bild där jag slänger mig ut i underbara Alsjön en varm högsommardag. En vardag för en helt vanligt ordinär man född 1965. Uppväxten var fri trots en mängd motgångar på flera plan. ”Dansande barn i högen med midsommarfirande, eller en lättrörd 14,15 åring som hängde runt en somrig dansbana. Det var en del av min utveckling inuti mig själv som skulle göra mig så stark att klara av att brottas med det svåra i livet. Nej, jag gnäller inte och är heller inte avundsjuk på de som har något att liksom luta sig emot. Utan jag blir rörd och glad över allt det saknade inuti det tomma.

Jag läser i tidningen om Putins angrepp på Ukraina. Han väljer ett förvandla deras städer och byar till grushögar. Han vill fram ruinera och krossa. Historieböckerna har berättat samma sak för oss alla. Under en annan tid och ingen har trott att detta skulle hända igen, men det gör det och egentligen har det hänt hela tiden i världen vi lever i.

”Människan består av 70 procent vatten,
Vi är i princip bara gurkor med ångest”
– jag läste citatet någonstans och det känns.

”Den Blomstertid”
(En fin och eftertänksam serie på SVT-Play)
Den skickar mig tillbaka till allt jag har upplevt, främst inom skolfotograferingarna jag arbetat med under lite mera än 12 år. Jag trodde aldrig att jag verkligen skulle acceptera och älska det arbetet inom det fotografiska hantverket, men så är det.

%d bloggare gillar detta: