Vad är tomhet?

Satt och funderade på tåget hem efter att ha sett en utställning av Anton Corbijn – vilket är ganska lätt hänt. Sen funderade jag ännu mera i bilen på vägen hem efter att ha sett Irving Penn´s bilder vilket också är väldigt lätt hänt – tror att alla vet det som håller på med fotografi eller bildkonst överhuvudtaget. Tanken att fotografera tomhet har liksom naglat sig fast, ni vet som när man var liten och på vägen till skolan och bestämt sig för att antingen undvika A-brunnar eller bara gå på bestämda stenplattor eller i ett visst mönster.

Roger 2
What´s down there?
vatten
Cold water

Jag började samtidigt med en serie bilder av de fyra elementen och ännu så länge är det bara vatten som blivit av. Men jord är på gång, vind och eld blir enklare på något vis känns det som – de två bilderna ligger klara i huvudet – jord blir en utmaning helt klart.

Parallellt med detta sprang jag på blommorna – jag har liksom svårt att finna en bild av det totalt tomma och innehållslösa. Förmodligen ligger det en djup psykologisk spärr i vägen och det är enklare att ta det enkla först. Ungefär som att man hellre helt plötsligt  väljer att städa än sätter sig och planerar ekonomin eller undrar vad man ska få i pension.Midnight

Så blommor har det få bli ännu så länge – nåt kul ska man väl ha och de bilderna visar jag under Gnesta konstrunda med start i morgon kl 11:00, plats Åmells möbler i Gnesta.Tulip

Pastell

Midnatt

Förnimma

Fågelblomman 1

Den sista

Solblomma

orange

flowerbw 2

Balansgång

Ja, just det. Är osäker på om Corbijn någonsin fotograferat blommor men Irving Penn har definitivt gjort det, kanske är det liksom en fas i livet?

%d bloggare gillar detta: