Trätofflor

Så låg de där hos Jarre i affären – mina trätofflor. Sist jag ägde ett par var jag väl 15-19 eller något sådant. Jag minns i alla fall att det var otroligt viktigt att slita in tofflorna kvickt antingen genom att man lät sig dras bakom en kompis moppe, eller så drog man lädret ett par varv på asfalten. Sen var de V-jeansen vilka skulle vara slitna och fransiga runt själva tofflan. En hårborste i bröstfickan på den urtvättade utslitna Lee jeans jackan. Kanske hade också en skicklig kompis ritat Rainbow Rising på ryggtavlan och en själv klottrat Ac/Dc, Van Halen, Saxon, Motörhead osv över hela ryggen för att liksom krydda till det lite extra. Lite nitar i olika former på det och voilá Danne 15-19 år reborn 🙂

Ja tänk, vilka minnen ett inköp av ett par tofflor i trä kan skaka fram egentligen. Det är väl bara det att dessa är fotriktiga och mjuka, såna som folk har på sig vilka står och går hela dagarna. Men de är svarta och ganska coola i alla fall.

Reflektion (1)

Konstrundan var bra. Folk var nyfikna och intresserade och det såldes till och med lite. Just nu kan du förresten kolla in Sörmländsk fotosalongs ambulerande utställning på Gnesta bibliotek om lust finnes. De över 50 fotografierna vilka är utspridda över hela bibblan skildrar temat party. Själv ska jag bara andas.

%d bloggare gillar detta: