Tagit bort innanfönster…

Äntligen. Nu är innanfönsterna borta och det blir som ett annat ljus och en annan slags rymd i arbetsrummet. — ja, i alla rum egentligen men här tillbringar jag mest tid. Borta är tiden mellan soffa och dator för den här gången, och nu börjar tiden mellan hägg och syren, den bästa tiden på året. Kroppen och själen vaknar till koltrast och sånglärka men som med allt annat i jordelivet är det hela är  inte helt fritt från gnissel i maskineriet ty det är pollen i luften, men det är bara att gilla läget, lätt värt det som ungdomarna säger.

 Bada i ljus till morgonkoppen

Att sitta här och få i sig sitt morgonkaffe är inte helt oävet det heller. Jag försöker ständigt att påminna mig om sådan här små glädjestunder mellan rapporterna från omvärldens galenskaper. Ljuset hjälper mig att hålla fast vid det fina i livet och svärtan på armslängds avstånd.

köket

Kategorier:Nyheter!

5 svar »

 1. Vilken vacker bild på ett härligt kök.
  Klart värt att stanna upp för att uppskatta och njuta av ljusets återkomst och den ljuvliga grönskan.

  Gilla

 2. Nu är det verkligen bästa tiden. Ljuset och den lagom varma luften får liksom livsanden att påkalla en viss uppmärksamhet. Tack för att du skriver så positivt. Det tar jag med mig i dag och resten av veckan. 🙂
  Ha en fin kväll 🙂

  Gilla

  • Tack detsamma Lensie, roligt att du gillade texten. Jag försöker medvetet och mestadels hålla en positiv ton i mina texter. Den andra skiten som finns och drabbar oss alla känner vi allt för väl till. 🙂

   Gilla

   • Den skiten står vi ofta för själva genom att slå på oss själva i stället för att acceptera den unika person vi faktiskt är. Å vi duger så bra. Ha en underbar vårdag. 😀

    Gilla