Tagit bort innanfönster…

Äntligen. Nu är innanfönsterna borta och det blir som ett annat ljus och en annan slags rymd i arbetsrummet. — ja, i alla rum egentligen men här tillbringar jag mest tid. Borta är tiden mellan soffa och dator för den här gången, och nu börjar tiden mellan hägg och syren, den bästa tiden på året. Kroppen och själen vaknar till koltrast och sånglärka men som med allt annat i jordelivet är det hela är  inte helt fritt från gnissel i maskineriet ty det är pollen i luften, men det är bara att gilla läget, lätt värt det som ungdomarna säger.

 Bada i ljus till morgonkoppen

Att sitta här och få i sig sitt morgonkaffe är inte helt oävet det heller. Jag försöker ständigt att påminna mig om sådan här små glädjestunder mellan rapporterna från omvärldens galenskaper. Ljuset hjälper mig att hålla fast vid det fina i livet och svärtan på armslängds avstånd.

köket

%d bloggare gillar detta: