-Vad ända in i jupiter-3?

De senaste veckorna har handlat om tre saker. Funkar ”loppisskrivaren”, kan jag hitta en jupiter-3:a till min X E1:a och om att jobba både veckor och helger.

Och det har gått bra så långt (peppar, peppar) – idag skakade vi igång skrivaren en Canon 9500 pixma pro mark 2 – installerade ICC profilerna och har kört tester, allt ser mycket bra ut och det ska bli roligt att hänga nästa utställning där bilderna är gjorda av mig själv hela vägen. – Tack för all din hjälp Ronny Vervaart som också påpassligt lade vantarna på skrivaren under en fotofika på Viksängens loppis i Södertälje. Nu återstår bara att höra med Nicole om hon har en duk som jag kan lägga på skrivarens så att det inte kommer in damm o annat – Ronnys order – bara o hacka i sig o göra :-))

Kvällar, nätter och till och från har jag skannat e-bay, tradera o blocket efter en Jupiter 3:a till min fuji – det ska inte vara för dyrt, ej heller för billigt och så ska det vara precis rätt. Det blev både en 3:a och en 8:a till slut – varför detta? kanske nån undrar, varför sätta en gammal 50-60 tals glugg på en modern kamera som redan är utrustad med en suverän optik? – ja lite kan man kanske skoja till det och mena att köra med originaloptik i vissa sammanhang är lite som att dricka svindyrt vin i plastmugg.

Det blir en ”bokeh” – en känsla i bilden som tilltalar mig mycket och kanske framför allt till porträtt som jag har planerat att ta många. Det är manuell fotografering som gäller rakt igenom och Leica-feelingen som jag en gång känt ligger inte långt borta. Nu går jag i väntans tider på att mina egna gluggar ska komma hem snart.

 

Sthlm-street (5)
Bilden är tagen med en lånad Jupiter 3
Jupiter-3
Bilden är tagen med en Jupiter 3 och knappt redigerad alls.

 

%d bloggare gillar detta: