Övergångsstället…

Tro, hopp, solidaritet står det på reklambladet som låg där på ombudsbordet under distriktskongressen i Nyköping igår. En liten text berättar att detta är en sidoorganisation inom Socialdemokraterna sedan 1926. Orden kändes bra att läsa faktiskt i dagens samhällsklimat.

Tvåhundra ombud verksamma inom alla våra kommuner i Södermanland var där och lyssnade och svarade ja eller nej på motioner, redovisning, tillägg bland annat. Och det var väldigt intressant att vara närvarande, att försöka förstå hur politiska spelplanen egentligen ser ut. (Läs gärna mera här)

Samuel, ordföranden för SSU i Södermanland höll ett otroligt bra tal vilket berörde mig starkt med sitt engagemang. En slags sammanfattning av allas egentliga behov av en trygg vardag. Kan tänka mig att det var flera än jag som kom att tänka på Hjalmar Brantings öppningstal under de nybildade Socialdemokratiska Arbetarpartiets inledande steg. Mens Agitat Molem (Anden höjer massan) inledde Hjalmar Branting det talet med och precis så kändes det under Samuels tal. En vilja till förändring av dagens arbetsmiljöer, arbetsförhållanden och allt oftare orimliga krav på oss vanliga människor vilka ju faktiskt har lika full rätt att verka och leva som de med mycket mera pengar på sina konton.