Gnestas gröna marknad..

Hösten är på väg precis överallt i detta förunderliga land vi lever i och jag har 600 barn och ungdomar på näthinnan (skolfotosäsong) denna veckan, och kände ett starkt behov av att ta lite andra slags bilder. Bilder som ligger långt utanför de givna ramarna, bilder som vitaliserar mig inför de kommande veckorna. Dagar då klockan ringer vid 5 på morgonen och den entoniga gps rösten, vilken alltid ger mig en viss otrygghetskänsla på mina vägar mot målet för dagen ska ut ur systemet.

Jag gillar mitt gröten på bordet jobb, det gör jag, men för att inte tappa bort mig själv igen så krävs det andra bilder.
det fick bli lite bilder från Gnestas gröna marknad, där alternativen till allting visade upp sina finaste sidor. Där människor gick omkring i medeltidskläder. Där fanns en äppelkakstävling, där fanns barn som rappade till vad jag gissar pappans beats. Folk satt på gräset och njöt i solvärmen och mina tankar gick tillbaka till våren 1994 då Mönsterås bluesfestival gick av stapeln för första gången, och samma känsla infann sig, nu som då. Folk var goa, glada och positiva till livet helt enkelt. Jag tror att Gnesta har hittat något här.

%d bloggare gillar detta: