58 000 borta

Amnesty rapporterar om att de Syriska myndigheterna ligger bakom 58 000 människors försvinnande under 2011. Syriska nätverket för mänskliga rättigheter har dokumenterat minst 65 000 människors försvinnande  de fyra senaste åren. Av dessa gäller 58 000 civila människor. De som förs bort hålls under avskyvärda förhållanden i fängelser och dör på grund av sjukdom, tortyr och utomrättsliga avrättningar.

De här ”påtvingade” försvinnandena har öppnat upp för en svart marknad där mellanhänder och agenter betalar mutor på tiotusentals dollar från familjer som vill veta var deras anhöriga tagit vägen eller om de ens är i livet. De som försvinner är fredliga demonstranter, människorättsaktivister, journalister, läkare och biståndsarbetare.

( Källa Amnesty press)

ty (33)

 

 

%d bloggare gillar detta: