Det finns dom som säger

Att om man säger att man älskar någon för ofta slits ordet ut och det tappar sin mening och sitt innehåll.

Jag har aldrig riktigt förstått det.

Livet är skört och det är så lite som behövs för att allt ska vara försent – varje dag är värd att levas så mycket som man bara orkar.

I år fick jag chansen att tillbringa några dagar innan jul och till och med själva julafton med mina barn – inga konstlade 14 dagar innan eller efter – utan the day it self. Vi kollade Kalle och Karl Bertil ihop – sist det hände var det 7 år sen – jag önskar att det fanns ord på hur tacksam jag är över det och det var lätt värt det att ge sig ut på vägarna trots allt man hört om trafiken de här dagarna.

Vi körde hela kittet, tomtebloss och tomtemask. Jag gick o köpte tidning och tomten dök upp kort efter – det fanns ju barn i församlingen i form av en liten urgullig katt som heter Azlan.

Denna katt är den andra som min son räddar från ett otrevligt öde – den förra är ”Misse” hon sprang omkring ute på parkeringen som kattunge och det gick inte lång tid innan hon bodde hos mig.

Azlan hade någon slängt i dike ihop med sina syskon uppe i Dalarna och nu har alla fått ett hem –  var och en på sitt håll. Nu fick en av dom i alla fall fira jul med oss och således var det superviktigt med tomte – eller hur? 😉

 

Jag skulle bara sticka ned till Konsum och köpa lite mineralvatten när jag träffade den här damen – frågade om jag fick ta ett porträtt och önskade god jul. Faktum är att jag träffade på flera snälla och hjälpsamma människor under de här dagarna – ett par jägare hjälpte mig utanför Circle K på julaftonsmorgonen när jag tappade bort mitt lock till ventilkåpan på Volvon under oljepåfyllningen – en annars otroligt stressfull situation undveks tack vare deras insats med tanke på hemfärden under juldagen.

Det finns gott här i världen – det gäller att påminna sig om det ibland och vissa år får man påminna sig det mer än andra.

God fortsättning!

D

%d bloggare gillar detta: