Gott Nytt Hopp!

Är det inte lite så det är – att man varje nytt år hoppas på någonting bättre? Man föds på en dag, man dör på en dag, man blir förälskad på en dag och man kan förändras på en dag läste jag nånstans häromdagen.

Gå vänligt tillväga, tala ett öppet språk.

Det kan faktiskt vara så enkelt – fast det är samtidigt väldigt svårt eftersom där finns murar – och ibland riktigt höga murar och på de murarna sitter en del på höga hästar och tittar ned. För att komma upp på en hög häst behövs det dock hjälp.

Jag har mycket att vara glad för. Mina barn har jobb – lever i bra förhållanden och är sambos – ja en är till och med förlovad och allt detta sammantaget  ger mig en otrolig tröst och tilltro till framtiden. Det är ofrånkomligt att inte reflektera över året som har gått så här på årets sista dag. Vem är jag, var är jag på väg? känns den vägen bra och rätt? Vilket är mitt förhållningssätt till dom runt omkring mig?

vatten
Det är som det är

Jag vet inte – jag tror att det är rätt ibland, det är lite svårt att veta utan facit på hand och ingen annan kan skriva mitt facit än jag själv.

Men 2016 har varit roligt och lärorikt på många sätt och jag hoppas att 2017 ska bli ett år där jag lyckas flytta upp frågorna jag har ett snäpp.

2016 var fullt av möten – skitroliga möten och mycket skratt på jobbet. Jag har förmånen att jobba både med skolfoto och sportfoto vid sidan av mina andra egna jobb och det är riktigt slitsamt men man får lön för mödan – det vitaliserar mig och gör det möjligt för mig att helhjärtat ägna mig åt egna projekt ett par månader om året vilket känns som en lagom gripbar utmaning. Jag föredrar att börja ett bildprojekt och se var det för mig istället för att ha hela processen klar inne i huvudet.

På det viset lär jag mig om det jag vill skildra istället för att komma till platsen med förutfattade meningar.
Vi är alla barn från början och den här lille killen har kommit hit den allra hårdaste och hemskaste vägen i vår tid. Jag hejar på honom – han är bäst i min bok.

littleman

%d bloggare gillar detta: