Paus

Jag har stannat upp en stund – läser, spelar datorspel, motionerar och gör det jag ska för stunden.

Min hjärna har gått ned i varv och istället för att fokusera på fotografi engagerar jag mig helt och fullt åt att läsa alla nyheter och lägga mig i och att diskutera aktuella omvärldsfrågor.

Funderar ibland vad det ger tillbaka egentligen och varför jag gör det – det är kul helt enkelt. Oftast ger man och tar under själva akten ifall motståndaren inte är faktaresistent eller småpåveligt lagd förstås. Men det finns stunder där man efter en hel dags diskuterande tackar varandra för en god debatt och går vidare till nästa fråga.

Det här med att tacka för god debatt händer inte ofta i dagens snabba sociala media, det goda samtalsklimatet är på väg ut i dimman, det är synd eftersom det visar på respekt både för en själv och motståndaren trots att man kanske inte är eniga. Ta till exempel partiledardebatterna på Tv där det händer allt som oftast att de uppträder som tjuriga barn när de inte får som de vill och lite till nöds tackar för debatten men ansiktsuttrycken visar att de inte är helt nöjda.

Det här beteendet ser folk och tar med sig det ut i sociala media tror jag vilket i sin tur ökar intoleransen med meningsmotståndare.

Nu menar inte jag att att man kan skylla folks dårskaper i allmänhet på dagens politiker det vore för fräckt, men det kan vara en del av det hela.

Egentligen var väl detta allt för nu.

 

%d bloggare gillar detta: