Värktabletter

Vissa dagar är det som förgjort att krypa in i den kreativa kokongen. Är det inte vädret så är det nyheterna eller vardagsfrågorna. Och nu ovanpå allt spränger blommor och blad existensvallen och liksom skriker kolla på mig, kolla fort snart har vi blommat över! Som om inte det var nog med vårtröttheten och alla fåglar omkring en.

Min dotter är på begravning och tankarna vandrar än hit än dit, mest dit till henne och hennes färdkamrat längs den osandade vägen vi kallar livet. Jag skulle varit där idag men den förbannade gikten kom som ett brev på posten efter en intensivare tid, trots sunt leverne och mycket motion – ja till och med körsång provade jag på valborgsmässoafton, inget funkade.

-Du kommer att få leva med anfallen sa min läkare första gången för 5-6 år sen och jag trodde att det var snack. Det händer inte mig. Men som sagt ett par gånger om året kommer gikten och jag påminns om min förgänglighet och prisar den som uppfann värktabletterna och andra medikamenter som jag inte vet namnet på utan håller mig till hur många jag kan ta och när. Min fru kommer ned till hammocken med en nygjord smoothie – nyttig så att det stänker om det och berättar att maskinen brunnit, alltså smoothiemaskinen brann efter knappt en månads användning. Suck.

Men allt det här utom det faktum att min dotter är på begravning av en person hon tyckte mycket om – som har fungerat som en extrapappa åt henne plus att min svärson har förlorat sin far alldeles, alldeles för tidigt är I-landsproblem så att det stänker om det också. Det är för djävla grymt. Det är mycket som är grymt och vissa dagar är det som sagt svårt att förbise sådant. Men blommorna skriker, fåglarna rockar i sina buskar och snår, vattnet glittrar i solen och i morse kom min katt in med den fetaste sorken jag sett. Den kunde jag rädda livet på – den var hyfsat oskadd -bara några skråmor som väl var. Vi ger och vi tar och jag hoppas på att ge ska bli ännu mera modernt än det redan är. Värktabletter är bra, blommor är bra, fåglar är bra, våren är bra. Det finns mycket som är underbart bra, till exempel AC/DC….

 

flowerbw 1

 

%d bloggare gillar detta: