Ännu mera blommor

Det är inte utan att jag förvånar mig själv med det ökande intresset för blommor. Ser mig ju mest som människofotograf – det avgörande ögonblicket och hela den biten. Vet inte ifall det har att göra med undermedvetna insikter. En kort stund är man här – blommar ut och resten kan ni räkna ut själva. Antar att det klarnar lite när den här intensiva tiden har lagt sig och jag kan sitta i min hammock – läsa en bok och titta på hängbjörkarnas rörelser i vinden.

Det här året har jag i alla fall fattat att det är viktigt att gripa tag i det som är verkligt, det lilla som ligger nära och som är så himla enkelt att missa när man rusar fram.

Bilden på Lennart tog jag i samband med studenten i Uppsala.

X-30:an får följa med – den är viktig. Det blir så mycket enklare att fånga ögonblicken med den kameran. En kaffepaus, snacka lite om livet som fotograf – dra en skröna eller två innan bilen tar en ut till nästa mål, nästa jobb. Många mil blir det varje år, vi brukar säga till varandra de få gånger vi möts att vi har världens mest sociala jobb men samtidigt det mest ensamma.

Lennart

%d bloggare gillar detta: