Vad kallar man en singeltjej som jobbar på McDonalds!?

Midsommar – det var för en vecka sen redan. Tiden liksom flyger, det vet vi. Tror att det var tre år sedan vi hängde med det sköna sällskapet uppe i Sundfiske i Dalarna. I alla fall minst två år sen. Mycket händer på två år eller om det nu var tre. Det viktiga är att man slipper höra – nu går vi mot mörkare tider igen. Vi vet att det blir mörkare efter midsommar det behövs inte sägas. Jag tror att mitt motstånd emot uttrycket är det oförsonliga i innehållet. Liksom allting har precis börjat leva runt omkring oss i naturen och inuti en själv och att detta inte får blomma ut på något sätt.. Låt livet vara, det funkar om gud vill. Livet rullar på automatiskt eftersom det som är fött vill leva. Nåväl nu ska jag inte hänga upp mig mera på det.

”Lev ditt liv; det är det allting handlar om, försök inte att leva någon annans”. Orden är Michael Nyqvists.

Midsommar är glädjens och vemodets tid för mig. Svart och Vitt, gammalt möter nytt. Det som har varit och det som ska bli.

Midsommar (7)

Glädje, gemytlighet och allt som hör därtill bjöd Anette och familjen på hur som helst. Per lagade redan nu legendariska maträtter med militärisk precision på det för ändamålet klockrena fältköket. Årets tema var ”ute i fält” därav alla militärkläder.

Ärtsoppa och punsch, mexikansk chiligryta med tequila till kvällsvard. Sill och nubbe på midsommarens dag och ljuvliga ostar från Jurs mejeri i Hälleforsnäs. Listan kan göras hur lång som helst. Vi sjöng mycket och gärna oavsett om vi satt på det lövade traktorsläpet eller diskade. På hemvägen när vi satt i bilen var den stående kommentaren att vi kommer att leva på det här länge i alla fall.

Bilderna får förmedla resten nu. Det stormar ordentligt utanför våra fönster och det är bara en tidsfråga innan vi får strömavbrott.

Man kallar henne ”fri-tös” – ni vet singetjejen som jobbar på Mcdonalds.

%d bloggare gillar detta: