Slott och vernissage

Sommartider är som bekant tid för allt möjligt skoj och upplyftande – vitaliserande. Nicole och jag har aldrig varit på Nynäs slott utanför Nyköping tidigare och bestämde oss för att åka. Vi valde en annorlunda väg dig och passerade Öster Malma för lunch vilket ingen av oss ångrade.

Nynäs slott har ett mycket intressant förflutet (kolla själv) och som alla andra ställen man besöker räcker tiden inte riktigt till just den dagen man åker dit.

Vernissage på Lagårn i Ullsta

Min kompis korsordsmakaren HC Nygårdh visar sitt fotomåleri tillsammans med Hanna Nyströms vackra akvareller hos Lagårn i Ullsta just nu.

Jag vet mycket väl om att jag är aningen jävig men det är med varma rekommendationer jag manar till ett besök. Hc´s bilder är kluriga och samtidigt inte, det är mycket barnasinne för mig i upplevelsen av hans konst. Detsamma gäller Hannas magiska akvareller och det blir åtminstone minst ett återbesök  för min del den här sommaren.

Lagårn i Ullsta är en oas i konstgalleri kretsar – ett vattenhål där kärleken till konsten kommer i första rummet – precis som det ska vara.

%d bloggare gillar detta: