Fyra veckor på en vecka.

Sitter här med en komprimerad version av fyra veckors semester och ska försöka summera innan jag åker tillbaka till Skara för en ny jobbvecka.

Det har grillats så klart så nu är man riktigt trött på de smakerma och sen har den gamla Volvo 850:an fått en ordentlig genomkörare – bytt kammrem, styrled, krängningshämmare diverse lampor och annat smått och gott. Jag har fiskat lite och lyft en tung båt så min rygg fått sig en smäll och panodilburkens innehåll är flitigt använt.

Vi avrundade med att fixa så att en avbruten nyckel kom väck från tändningslåset på segelbåten och kollade sedan två utställningar på fotografisk. En handlade om hästar och vad jag trodde människans förhållande till hästar. Den utställningen gjorde mig besviken – kändes lite som om den kvittade liksom – visst det fanns en del roliga bilder men sammanhanget eller vad var själva meningen med utställningen fattade jag inte riktigt. Aja, det kunde det enkelt rådas bot på genom att titta på Irving Penns fantastiska bildskatter vilket jag inte tänker gå in närmare på –  genialt är vad det är.

Vecka 30 2017 (1)
De är lugnt
Vecka 30 2017 (2)
På väg mot bilen

Gnestaplanket 2017

Jag har sagt det förut, jag har världens mest sociala yrke men också ett av de ensammaste. Därför är denna händelse otroligt viktig för mig och säkerligen de andra deltagande fotograferna under de här timmarna en dag i juli. Du får träffa och utbyta tankar med likasinnade där det är högt i tak och du får svårt att hitta någon storförgo utställare. Det är sann glädje och nyfikenhet i mötena fotografer och åskådare emellan. Bengt Björkboms gärning att år efter år dra det stora lasset inför denna händelse är enligt min åsikt absolut skäl till att utnämna honom till årets kulturpris i Gnesta.

Efter den här dagen var det en sann lisa för själen att avsluta med en fika på Gustavsvik levande ljus och café en liten bit bort där det ligger en Elvis skiva på den gamla skivspelaren och bakgrundsmusiken spelas lagom högt till kaffet. Och om man bara smakar på namnet blir det ju ännu mera rätt att avsluta dagen och veckan där.

%d bloggare gillar detta: