Hoppa till innehåll

Är det verklighetsflykt att tänka positivt?

Jag vill vara mannen i bilen, eller David Attenborough när han kryper omkring i världens skogar och med sin superintressanta röst berättar om sakernas tillstånd. Eller Tom Alandh som på sitt lågmälda sätt berättar om världen helt nära i det lilla och i det stora.

Jag blev aldrig någon hockeyspelare – min stora dröm och som jag faktiskt hade talang för fick jag höra i mina unga år – hade inte råd. Det blev fridykning och judo, cykling och en volvo 142:a vad det lider. Sen kom det största av allt – barnen. Synd o klaga med andra ord.

Jag tittade på dokumentären om Martina igår av Tom Alandh som är en av vår tids största berättare om du frågar mig, griper tag och drar en med in i en berättelse om en människa och hennes öde på att anspråkslöst och genialt berättartekniskt sätt som bara total ärlighet och uppriktighet inför uppgiften tillåter.

När hon sitter och läser sin dikt om ögon är det magiskt och jag är glad att jag tog chansen att gå den där Fojokursen för många år sedan där just Tom Alandh var en av lärarna. Positivt 2

 

10 svar »

 1. Jag har tänkt på den här tjejen lite då och då. Hur gick det för henne? Jag minns den där läkaren som sa ”som att piska en trött häst”. Ja världen är full av människor med ryggsäcken full av fördomar. Tack för att du länkade till filmen. Nu vet jag hur det gick för Martina. Ha en fin kväll 🙂

  Liked by 1 person

  • Det finns idioter överallt. När jag var barn gick vi till en läkare för en bula jag hade under ögonbrynet. läkare undrade ifall det inte var psykiskt trots fysiskt bevis. Senare visade det sig vara en del av mitt tvillingsyskon. Lite kusligt men så var det.

   Gilla

 2. Den dokumentären ska jag se! Tackar för tipset, lätt missat annars. Gillar liksom Tony dina rader men sen blir jag inte riktigt klok på svaret om det är en verklighetsflykt att tänka positivt. Då borde det motsatta vara detsamma eller…
  Något att klura på….

  Liked by 1 person

  • Jag vet inte riktigt Anita. Man får väl tänka lite hur man vill. Jag har lärt mig i alla fall att man kommer längre genom att tänka positivt, man lever effektivare på något vis 🙂

   Gilla

 3. Klart man får tänka som man vill och självklart ger ett positivt tänkande endast fördelar, vi bara måste tänka positivt för att komma framåt, för att klara av vardagen och för att orka med att ta del av allt som händer runt om i världen. Ett negativt tänkande skapar oro, motstättningar och en svår själslig läggning. Vad jag inte förstod var hur verklighetsflykten kom in i det hela då just flykten från verkligheten är motsatsen till ett positivt tänkande.

  Gilla

 4. Tack för fin text och fina bilder! Det fina med att vara människa är att vi kan förhålla oss till det som händer runt omkring oss, och varför då inte försöka se det positiva snarare än motsatsen! Det finns ju inte bara en verklighet, utan delvis olika verkligheter för varje enskild människa.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Arkiv

Fragile…

%d bloggare gillar detta: