Och jag som alltid har velat åka till Irland..

— Det är en myskväll i gruvan på fredag, säger Nicole en sen kväll mitt i veckan, de spelar irländskt, — då bokar jag bord, säger jag, utan att tveka och väl medveten om att jag kommer att känna mig som en urvriden disktrasa på fredagskvällen.
Jag vet inte vad det är, men jag har alltid velat åka till Irland och Skottland, men tyvärr aldrig kommit dit — hoppas varje år att det äntligen ska bli av, men det blir liksom inte av. Kanske är det en av de där drömmarna som bäst passar som just drömmar. Ofta tänker man för sig själv, oh, det skulle varit roligt att köpa sig en basgitarr igen, eller en bil som man kan renovera till originalskick.

Köper jag basen kommer fokus att ligga på att öva upp mig igen, sen kommer jag att vilja börja sjunga och sen försöka bilda ett band, boka spelningar, rodda grejor och allt det där som tillhör ett band. Been there done that got the t-shirt, nä, det passar bäst som en dröm och ett minne som jag skaffade mig under 5 år med Dirty Dogs.

Det är likadant med bildrömmen. Totalrenoverade en 142:a en gång i tiden när mitt bilintresse var av ett mera handgripligt slag – bytte varenda skruv, renoverade, kaross, motor och drivlina, tennspacklade, skrapade bort tektylen med en gassvets och spackelspade – ersatte med ny fräsch och målade hela underredet rött. Satte varselljus innanför grillen, klädde mitt verk invändigt med plysch av olika slag, det var ljudanläggning som hette duga, mysbelysning, kromad ratt, snygg växelspaksknopp, wunderbaum, raggartärningar och hela baletten – fick sälja bilen för att ha råd med andra eller tredje hyran till min första lägenhet – så nej tack, det får förbli en dröm det också.

Nä, du dannemannen, håll du på med dina bilder med allt vad det innebär och se för helsike till att komma på det där flyget till Irland istället. Ta med dig frun och X E-1:an, Skavsta flygplats ligger inte mera än 5-6 mil bort….

 

 

 

 

Gruvkväll (1)
HC – hämtade mat
Gruvkväll (2)
En värmande brasa
Gruvkväll (3)
Irländska toner
Gruvkväll (4)
Bordet var bokat
Gruvkväll (5)
Nicole
%d bloggare gillar detta: