Hårt och kallt…

Jag bedriver en hård och intensiv kamp

Kanske inte den typen av kamp som poppar upp framför ert inre just nu tack vare mina braskande rubriker, utan en kamp som roar mig och får mig att le varje gång som jag förlorar.

Jag har skaffat en vipp-fälla och ställt den bakom soporna i skåpet under diskbänken och placerat en liten ostbit på själva vipp-delen. Det handlar om en förslagen liten mus vilken jag önskar fånga och placera ut i skogen utanför huset igen – det vill den inte gå med på och jag förstår den helt och fullt. 

Musen kan inte väga mycket för den klarar konststycket att gå in i fällan och plocka åt sig osten gång på gång, men till sist har den väl fått i sig så mycket ost så fällan kommer att vippa över till dennes nackdel förr eller senare – vet inte ifall jag önskar musen detta öde längre ärligt talat, har inte riktigt bestämt mig ännu hur jag ska gå vidare i ärendet, men ger den fasen i kablar och annat som den finner vara gott att knapra på får den väl hållas så länge.

Utsikt över avlasjön
Vinterljus

Tog en prommis häromdagen och isen ligger i ett tunt lager över avlasjön. Ljuset blir hårt och kallt den här tiden på året och det är skönt att bryta upp från skrivbordet en stund och koppla bort brus och kraven på att vara kapten duktig och effektiv. 

%d bloggare gillar detta: