Minnen…

Min barndom var ett elände. Jag klarade skolan med nöd och näppe. Skaffade mig en grundutbildning till bilmekaniker men jag hade ett annat driv och jag började leta efter vad det kunde vara – att jag skulle bli fotograf, reporter och webbdesigner kunde jag aldrig föreställa mig- inte förrän efter 2-3 år som fotoassistent på kvällarna.

En kompis till mig visade nya hemtagna Nikon kameror och objektiv från New York, och de blev alltså insmugglade i Sverige eftersom de låg gömda på en fraktbåt- att köpa så nya fina grejor härhemma var omöjligt för fattiga arbetargrabbar på tidigt 80-tal. Jag köpte mig en Pentax ME Super och ett par objektiv. Började ta naturbilder och tog ett jobb hos en entreprenör, klippte gräs, räfsade en massa löv och röjde snö med en fin gammal traktor- en Volvo, gul i färgen och tillverkad 1958 eller 68. Min kompis pappa hade en konstbutik, fick se en av mina naturbilder och ville testa att rama in och sälja denna. Den såldes för 850:- och min väg stod nu klar. Jag skulle se till att jag kom in på Gamleby fotoskola och ägna mig åt ett yrke som jag älskar. Den resan får bli en annan berättelse…

%d bloggare gillar detta: