Som en kofot in i dörren till själen…

Min själsfrände hade en kontakt med en person som arbetade på det fria Galleriet Kvarnen i Helsingborg. Han berättade att det var lugnt, kommer vi hem med bilder som håller från Polen 1989 så får vi ställa ut där- på samma ställe som legenden Ralph Nykvist…

Det finns vägar man kan gå och ”kofoten” som bröt upp dörren till vägen in i bildberättandets konst höll Ralph Nykvist i och hans bok I Sverige tog tag i min kompass liksom och ni som håller på vet hur svårt det är att hålla sig till innehållet, men ibland är det skitenkelt utan att man förstår hur man gjorde.

Jag jagar fortfarande bilder efter 38 år och i livets motgångar upplever jag fotograferandet som en viktig tillflyktsort.

Tack Ralph Nykvist, tack för att du öppnade den här världens vägar för mig och stort tack för att du kom till vår utställning och berömde våra fotografier från Polen 1989…

%d bloggare gillar detta: