Det är liksom så det är numera..

De hade fina stora jordgubbar på Ica i Gnesta idag – lite för dyra för mitt hushåll men det luktade gott runt själva lastpallen – fick nöja mig med den upplevelsen.

En som inte gjorde det, alltså nöjde sig med lukten, var en helt vanlig man i min ålder som helt sonika gick fram och snodde en jordgubbe fullt medveten att jag såg vad han gjorde och struntade i vilket. Det var hans fulla rätt tyckte han – att sno en jordgubbe – vad gör väl det?

Jag begav mig till vernissage av  ”Trädgårdskonst” på Skeppsta hytta idag för att med gapande mun försöka förstå hur man kan tillverka något så coolt av ett bildäck. Det är nya medborgare i samhället som tillverkar de här konstföremålen i väntan på migrationsverkets beslut. Gå dit och titta och handla för hälften av pengarna går till röda korsets hjälparbete.

 

Bird
The Bird

Ofta säger de jag pratar med att väntan på besked är värst. Det säger inte lite om vad som måste pågå inuti deras själ – rapporterna om döda på stränderna kring medelhavet kommer fortfarande in.

thewaiting
The Wait
%d bloggare gillar detta: