Skulle bara…

Bläddrade igenom de sista negativen i vad som blev pärm nummer ett. Är faktiskt lite småimponerad över min hängivenhet gällande rena teknikaliteter som hur jag framkallade varje rulle.

Exempel:

Polen-89-11-15

D:76 1+1/Frk: 8:30/Fix 4:30. Stopp: 30:s och Agitering var 30:s.

När jag hällt i framkallingen slog jag framkallningsdosan i bänken 2 gånger för att få bort eventuella lufbubblor från filmen. Den här informationen är ovärderlig för mig idag rent nördmässigt sett. Och den tar mig direkt tillbaka till tiden när mörkrumsarbetet i sig var en konstart och framföralllt en nödvändig del av hantverket på ett helt annat sätt än idag.

Jag läser att jag använde en kalibrerad Quantum ljusmätare som gav 320 ASA/ISO vilket betyder att det är vid det ISO talet som filmen börjar reagera vid svartpunkten.

Filmen jag använde hette Ilford FP 4 och det valet gjorde jag nog eftersom den gav den önskade effekten, har för mig att den inte var lågdagerseparerande som den mer berömda Tri-x 400 filmen utan bättre i mellantonerna.

N + 1 1/3/ Exp 25o-320 ISO står det på ett annat negativblad och så håller det på. Kul läsning!

Det fanns några bilder också så här i slutet på pärm nummer ett. Bilder som för mig har ett helt annat värde idag eftersom det här är första gången de lämnar negativfickan för att skannas, bearbetas och visas. När jag ser bilderna från Råå – minns jag på en gång katten Rune som under hela denna fest låg på högtalaren inne medan vi lyssnade på Ramones på högsta volym och han sov. Han var inte döv, han hade bara god smak!

youngerme
En gång för länge sen, men jag använder samma stativ idag.
youngered
Gode vännen Stefan Ed under en grillfest i legendariska Råå
youngered2
Vi ska ses nu snart igen, planer smids as we speak
youngerme2
Långt innan mobilens tidevarv

 

%d bloggare gillar detta: