Det här med att förlåta sig själv….

Just nu är jag inne i ett slags existentiellt vacuum – där känslan av otillräcklighet är nästan helt alenarådande. vägen

Jag undrar lite för mig själv – är jag på rätt väg egentligen, och om jag inte är det vad är i så fall rätt väg att gå?

Det finns tusen anledningar till självtvivel – erfarenheten och åren har lärt mig att det är liksom så det är. Någon säger, du är ju kreativ, vänj dig.

Om det vore så enkelt ändå, att bara slå av knappen och sluta grubbla. Försöker skingra tankarna genom att läsa en bok om tarmfloran av Dr Weasly, den är intressant men berättar egentligen i stora drag det jag redan vet, ät balanserat så mår du bra.

Jag har ett par yrkeshandböcker liggande på skrivbordet vilka pockar på min uppmärksamhet men jag vill hellre vara utomlands just nu och uppleva andra miljöer – fota lite gatubilder liksom.

Oh, vad jag känner igen den här processen. Mitt undermedvetna vill ha förändring och utveckling och det kommer att komma någonting nytt och spännande.

Allt handlar om att älska sig själv så som man är, sen kommer resten av sig själv, att älska och förlåta sina egna tankar och tvivel och att hugga tag i livet som helhet när det fladdrar förbi.

6 svar »

 1. Det duger så bra att vara sig själv. För vem skulle man annars vara? Nån annan som ändå i slutänden alltid kommer tillbaka till sig själv. Så man kan lika gärna stanna kvar. Att leva alla dagar är väl att utvecklas, får man väl hoppas. Men det är svårt att vara snäll mot sig själv. Å läskigt när någon annan är det. . 🙂 Ha det bäst!!

  Gillad av 2 personer

 2. Jag känner igen det där på riktigt. På senare tid har jag känt av det allt oftare och till slut kom jag till vägs ände. Jag sade upp mig på mitt jobb förra veckan för att tvinga mig ta nästa steg i livet. Jag vet inte vad jag ska göra men jag vet att jag får ta reda på det ganska så omgående. 🙂

  Gillad av 1 person

  • För många år sen gick jag en säljutbildning där kursledaren sa någonting riktigt viktigt faktiskt. Uppsök obehag. Alltså ring det där samtalet, får iväg den där jobbiga högen med papper osv. Då får man undan det problemet man ananrs kommer att gå och gruva sig över och slösa en massa onödig tid på. Att ta bort sådant som får en att må dåligt i vardagen är otroligt viktigt. Du kommer att hitta något riktigt spännande nu tror jag 🙂

   Gillad av 1 person