Så här i början av augusti

Har mjukstartat veckan med några jobb – får en dag ledigt i morgon så jag jobbade undan resten av dagen för att få helt fritt i morgon. Men jag vet att det aldrig blir helt fritt – finns alltid att göra som frilans, men vi kan kalla det frihet under ansvar.

Hemskt ord egentligen, finns det folk som är ansvarslösa när de är lediga? kanske, jag vet inte, skulle möjligtvis vara 18% av befolkningen i sådana fall. Men sen tänker jag att alla 18% av befolkningen kan ju inte vara dumma i huvudet, det vore en allt för enkel bortförklaring, inte nu när gänget klär sig som vanligt på stylade valfoton, kommer mest att tänka på sagan om ulven i fårakläder. De var så Ellos – fina på sina valaffischer och med så vänliga blickar så till och med moder Theresa ser ut som en ”badass” i jämförelse. Alla borde bli frälsta vid det här laget.

Under tiden brinner Sverige fortfarande och min känsla är att hon kommer att brinna länge än. Och jag tycker synd om allt som drabbas av lågorna. För att inte tala om värmeböljan från helvetet och frånvaron av insekter på bilrutan oroar precis som allt som drabbas i näringskedjan.

-Ska du med o bada, ropar Nicole nere i trappan?
Först säger jag nej, jag tänker sitta här o mala mina tankar om alltings elände. När hon har gått ner till sjön tänker jag, vafan, är jag klok. Det är rekordsommar, du har levererat dagens jobb till kunden, och jag skyndar mig ner för att inte missa henne – kanske till och med bada även om jag har duschat. I början av augusti (1)Myggnätet och den gamla rutan i dörren bildar ett spännande mönster, tar en bild och skyndar vidare. Hon har precis gått upp ur sjön när jag väl är framme. – Måste skynda mig upp och duscha nu, säger hon, men det var lite svalare i vattnet idag. Vi börjar röra oss upp mot huset, jag ser avtrycken på bryggan där hon nyss legat under ett par minuter efter doppet – vet att hon älskar solvarma klippor mest av allt och att ligga på en brygga är mest en bättre än ingenting grej

I början av augusti (3)

Vi går tillbaka mot huset – jag knäpper en bild, tänker på walking to paradise av Eugene Smith för jag vet inte vilken gång i ordningen under mitt fotografiska liv.I början av augusti (4)

Grannens solrosor har dött av den långa torkan, på nyheterna berättar de om en attack på ett bygge av en polisstation i Rinkeby, vädret lovar värmerekord i morgon men jag orkar inte bry mig just nu. Ska fika med planketgänget i Järna i morgon, det är liksom lite mera att ta på att diskutera saker som har med fotografi att göra, högt och lågt, skratta en stund i värmen.

I början av augusti (5)

 

%d bloggare gillar detta: