Jag förstår inte..

Satt o kollade på lite ytliga konstiga program på tv:n igår och undrade lite för mig själv – när blev det så här? Det händer någonting där i rutan men det är tomt, luft, likgiltigt och det lämnar mig kall. Det är kiss och bajshumor rakt igenom och det finns inget budskap, ingen underton, sorgligt att det ska behöva vara så hjärndött på något vis.

Blippar över och där handlar det om nån snubbe som åkte runt och dödade gorillor för att samla ihop dessa till museum. Alltså bara den grejen att vi anser oss ha rätt att döda för en sån sak skrämmer mig_DSF0394-Redigera-Redigera

Efterhand inser mannen vad han håller på med men jag förstår inte hur man ens kan komma på idén från början och jag ser ensamma djur i djurparker som mår skit. Har själv besökt djurparker med barnen när de var små och ångrar mig djupt att jag inte hade bättre förstånd, det är enkelt att vara efterklok och man kan inte göra sina misstag ogjorda bara lära och gå vidare, tur jag bara gjorde det ett par gånger i alla fall. Aldrig mera djurpark för mig, låt djuren vara ifred där de ska vara och egentligen är det väl så med allt. Låt saker vara ifred som vi inte har med att göra.

Som jag ser det skapar vi sår överallt där vi går fram utan att tänka oss för. Bara för att vi vet att vi en dag ska dö ger det oss inte den självklara rätten att skövla naturen och att anse oss ha rätten att lägga allting under oss utan anta en mer ödmjuk ton och börja försöka leva mera i symbios med världen vi lever i, jag tror att vi kommer att bli lyckligare igen då.

%d bloggare gillar detta: