När man var en sju åtta år..

Vi började tidigt och dagarna blev långa för oss. Vi fick springa och hämta verktyg eller hämta nyslipade huggmejslar hos ”slipmäster” eller hålla lyktan gråkalla vinterkvällar – så var livet i stenbrotten på Tjurkö när jag var barn. — Du kan ta kortet i mitt kök, jag tycker om att vara där nuförtiden.

Det är märkligt vilka minnen som dyker upp när jag sitter och rotar igenom mina gamla negativ – en sysselsättning som passar årstiden rätt bra. Reportaget om stenhuggaren publicerades i Land runt 1998-99 – tiden går.

Janne Forsell var rolig att träffa – minns tydligt att Mats Ottosson, som är journalist och jag närde en viss förhoppning om att få åka till Frankrike där Janne bor men att han strax slog hål på drömmarna genom att fråga ifall vi hade varit i Arboga för han skulle dit i nåt ärende.

%d bloggare gillar detta: