Jag ser hans händer..

Tror att det var under Mönsterås Bluesfestival 1997 eller 1998, dumt nog finns det inga metadata på negativen och jag slarvade med att skriva dit datum på negativfickan. Tidningen VI beställde ett jobb av mig.

Han berättade för mig att han hade slutat dricka ganska nyligen när vi satt inne på restaurang Hvita Hästen som ligger på Storgatan i Mönsterås precis innan vi skulle ta bilderna. Det verkade viktigt för honom att få berätta om det. Då tog jag det inte till mig med mera än; vad bra – idag förstår jag vad det betydde eftersom jag själv slutat helt för fem år sen nu men det är en annan historia.

Hans händer förmedlade en obeskrivbar känsla genom gitarren och rösten tog tag i själen.

Jag hade hört honom många gånger på festivalen och sett honom spela på nån klubb i Stockholm. Sven Zetterberg var en legend i blues och soulvärlden och jag fick chansen att möta honom en gång till på Skottvångs Gruva kort innan han gick bort.

Kristi flygare – festivalen gick alltid av stapeln då och det var alltid fint väder i den lilla köpingen när Storgatan förvandlades till en gata i New Orleans under ett par dagar med de olika banden utplacerade längs gatan. Och du kunde flanera omkring och säga hej till folk du mötte och inte sett på ett tag. Trevlighetsbarometern stod på max och kommunens kommunalråd Roland Åkesson som för övrigt innehaft den positionen sen Hedenhös symboliserar känslan perfekt på den här bilden som är tagen i en av logerna nere i källaren i Blomstermåla folkets hus vars väggar är fulla av svensk musikhistoria tack vare den lokala fotografen Conny Brehmer som under många år tog sin kamera och knallade rakt över gatan till folkets hus under dess glansdagar och fotograferade storheter som Abba, Europe, Björn Skifs, Lill Babs, Jerry Williams och många fler. Att gå in i de rummen gör en andäktig på nåt vis.

Det var ett par underbara dagar hur som helst där folk var glada och goa och man kan inte låta bli att sitta och le för sig själv över minnena som dyker upp.

%d bloggare gillar detta: