Det som händer i mellanrummen..

Andetaget som du tar precis innan du dyker i vattnet – jag tror att man kan likna det jag pratar om så. Att befinna sig i det berömda nuet, mitt i mötet liksom vid sidan av det förväntade upplevda. För mig är det den optimala friheten.

Var på verkstan i dag för ett planerat stopp, dom är bäst. Mitt i allt det här håller jag på med att försöka hitta mig i mina bilder. Jag ber att få ta en bild av verkar´n bara för att få höra kameran jobba och för att ha något att se fram emot senare på dagen i bildväg. Det är skittråkigt för tillfället – försöker få dagarna att gå medan jag väntar på att allt ska dra igång igen om några veckor. Min dotter säger till mig – njut nu du vet att det blir så att det räcker senare: vet om att det är sant men det hjälper mig inte nu. Mitt undermedvetna pockar på utveckling.

Verkar´n

Väl hemma tar jag tag i sådant som är tråkigt men nödvändigt- rensa externa hårddiskar, optimerar datorerna, planerar och ringer och stämmer av kommande uppdrag och kurser.

Jag vet, jag ska fasen inte gnälla men gör det ändå. Det behövs inte många dagar utan att det händer något särskilt för att jag ska börja bli rastlös.

Jag öppnar en bok jag precis har fått hem, en fotobok av Kenneth Gustavsson ”The Magic Bar” och hinner väl inte mer än läsa inledningen och kolla på 5-6 sidor innan det spritter i mig igen av lust att skapa. Vill liksom börja direkt med allt det som ska komma. Och bra fotografi gör så med en – någon sa vid nåt tillfälle – köp en fotobok när du tvivlar lite, eller ifall du börjar söka incitament att köpa objektiv och grejer.

Jag hittade lite gamla bilder på köpet när jag gick igenom mapparna så kylskåpet var inte helt tomt trots allt. //Dan

%d bloggare gillar detta: