Påskafton 2020

Jag skulle tanka där i Fårbo någon gång kring 1999-2000. Jag var på väg ut på ett jobb åt dåvarande SIF tidningen som skulle handla om slutförvar av kärnavfall. Vi började prata och han var ledsen. Ledsen för att det inte längre bar sig med bensinförsäljningen – det finns fan ingen avans, minns jag att ha sa. Idag är macken nedlagd sen länge. Jag brukar undra hur han har det när jag passerar macken som ligger utmed E -22:an på vägen ned mot Blekinge.

Konsum i Fårbo funkade i alla fall bra.
Hennes uttryck eller kroppshållning rättare sagt får mig att undra hur många kassar mat har hon burit hem till familjen under åren? Har hon fått ett tack, eller uppskattning eller har hon blivit tagen för given? Kanske gillar hon att bära hem matkassar till familjen rent av? Men de ser tunga ut och jag hoppas att hon inte för långt att gå hem.
Jag minns riktigt men jag tror hon jobbar på ett café i Fårbo. Hur som helst så blir jag glad av den här bilden, så den får hänga med.
– Tror att vi är 580 meter under marken här och killen jobbar med att borra vidare med nyslipade borrar så att säga – ja nu verkar han ha paus visserligen men annars borrar han på. Här nere i berget var det tänkt att man skulle slutförvara använt kärnbränsle. – Om hundra tusen år gör vi pepparbiffar av avfallet var en av kommentarerna jag fick när jag frågade hur lång tid det tar innan det blir ofarligt. Konstig liknelse.

Protester mot nedläggningen av LEAR i Bengtsfors – 98. 860 blev av med jobben plus underleverantörerna. Visserligen inget att snacka om idag bär 50 000 är varslade i landet på grund av ett jävla skitvirus, men då var det stort och hotade slå ut en hel ort.

%d bloggare gillar detta: